Studiereizen 2019

Vrijdag 24 mei was een zonnige zomerdag. De perfecte gelegenheid om samen met de leerlingen te zorgen voor nieuwe en leerrijke ervaring tijdens de schoolreis.

 

Welke schoolreizen stonden dit jaar op het programma?

 

Onze eerstejaars reden met de bus naar het Alphen aan den Rijn in Nederland. Na de lange busrit kwamen ze toe aan het themapark Archeon. Daar leerden ze op een speelse manier over de prehistorie, de Romeinse periode en de middeleeuwen.

 

De tweedes bezochten onze hoofdstad, Brussel. Daar trokken ze naar de VRT: de omroepstudio, opnamezalen, Studio Brussel werden na de rondleiding bekend terrein. Ook het hart van de stad werd bezichtigd met behulp van gidsen. Ten slotte was er ook een leuke speurtocht voorzien.

 

Rijsel in Noord-Frankrijk, daar trokken onze derdes naar toe. In kleine groepjes leerden ze de stad en de Franse cultuur kennen. Een ideale manier om te ervaren hoe vaardig ze zijn in de Franse taal.

 

Onze oudste leerlingen zetten koers Keulen. Ze maakten er een fijne tweedaagse van. Vooraleer ze vrij mochten wandelen in deze stad stonden er natuurlijk een heleboel leuke en leerrijke activiteiten op de planning. De beklimming van de Domkerk, het bezoek aan het Römisch Germanisches Museum alsook Museum Ludwig, een rondvaart aan de Rijn en een spannend stadspel zijn slechts een paar voorbeelden.

 

Het was dus opnieuw een fijne en leerrijke dag. Bekijk gerust even de bijhorende foto’s.

 

Terug naar overzicht