Onthaaldagen

 

Klaar voor de start… af! We zijn er weer aan begonnen! De leerlingen en leerkrachten zijn klaar voor een nieuw schooljaar. Het was opnieuw een blij weerzien voor de leerlingen uit het tweede, derde en vierde middelbaar. Voor de nieuwe leerlingen uit het eerste jaar was het natuurlijk een spannende dag. Een nieuw begin in een nieuwe school brengt altijd de nodige nieuwsgierigheid met zich mee. De stap van het lager onderwijs naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment in hun leven en daarom wou onze school er alles aan doen om te zorgen voor een mooie start.

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de leerkrachten van het eerste jaar de onthaaldagen. Deze begonnen op 3 september, de eerste schooldag. Meneer Koen verwelkomde de nieuwe leerlingen aan de ingang van de school. Daar ontdekten ze hun klaskleur en bijgevolg ook hun klasgenoten. Terwijl de eerstejaars hun klasgenoten ontmoetten, kwamen ze ook te weten wie hun allereerste klassenleraar is. Die bracht hen naar hun lokaal waar de onthaaldagen definitief van start gingen.

 

Maandag was een halve dag. Een dag waarop de klassenleraar en de leerlingen spelenderwijs kennis maakten met elkaar. Wat volgde was een rondleiding door de school. Geen klassieke rondleiding maar wel één waarbij de leerlingen heel goed dienden rond te kijken. Ze hadden immers één voor één een gedetailleerde foto gekregen en lieten van zich horen wanneer ze op de plaats kwamen waar de foto getrokken werd.

 

Op dinsdag konden de eerstejaars genieten van een lekker ontbijt waarna ze hun schoolwens mochten neerpennen op een puzzelstukje dat in hun klas werd opgehangen. Vervolgens was het tijd om de kapsels even goed te leggen want er werden schoolfoto’s genomen.
Het was even spannend wanneer bleek dat grijze wolken onze school naderden, maar gelukkig klaarde het weer snel op en konden we spelletjes spelen op onze pleinen. Daar amuseerden de leerlingen zich met een resem opdrachten zoals het kruiwagenspel, penalty’s trappen, oversteken met een springtouw en kangoeroebal.

 

Woensdag startten we met een knutselmomentje. De eerstejaars namen een foto van zichzelf mee evenals opsmukmateriaal. Ze mochten zichzelf nog eens uitgebreid voorstellen aan de hand van hun knutselwerk: een versierd blad met hun foto. Deze hingen ze vol trots uit op de prikborden in hun lokaal. Na de pauze mocht iedereen zijn dansmoves even laten zien. Onder deskundige begeleiding van mevrouw Silke deden we met z’n allen een aantal leuke volksdansen zoals La Macarena en het lassolied.

 

Op de laatste dag verkenden we de schoolomgeving via een leerwandeling. Met behulp van opdrachtenblaadjes wandelden we door de straten van Eksaarde. ’s Middags brak een nieuw spannend moment aan: de eerste lessen in het secundair onderwijs!

 

Het was weer een aangename editie van de onthaaldagen. Een fijne start van een mooi en leerrijk schooljaar.

Terug naar overzicht