Onthaaldagen 2019

We hebben 2 zomerse maanden achter de rug. Lekker zonnend in 40 graden hebben we met z’n allen kunnen genieten van een fantastische zomervakantie. De zonnebrillen en opblaasbare flamingo’s worden even opgeborgen en de boekentassen nemen we weer in de hand want op 2 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan.

 

Dit jaar staat toch wel in het teken van vernieuwing. Met de hervorming van de brede eerste graad spreken we in het eerste jaar niet langer van diverse richtingen, maar wel van 1A en 1B waarbij onze nieuwe leerlingen naast een algemene vorming zelf konden kiezen uit een aantal vakken en projecten.
Het is dan ook evident dat we hen ontvangen met onze jaarlijkse onthaaldagen. Tijdens deze dagen leren ze elkaar, maar ook hun leerkrachten en de werking binnen de school kennen. De klassenleraren van het eerste jaar hebben dan ook hun best gedaan om deze op een vlotte en fijne manier te organiseren.

Op maandag 2 september kwamen de eerstejaars te weten bij wie ze in de klas zitten. Ze kregen een kleursticker op etiketten met hun naam. Op deze manier zagen ze ook onmiddellijk wie hun klassenleraar is. Deze hadden namelijk elk een passend gekleurd welkomstblad in de hand. In de klas leerden ze elkaar spelenderwijs beter kennen. Ook was er een rondleiding voorzien waarbij iedereen een foto kreeg. Het was dan ook de bedoeling dat ze heel goed de plaats dienden te zoeken waar hun foto werd getrokken.

Dinsdag 3 september ging van start met een gezond ontbijt. Daar leerden ze ook de directeur, vakleerkrachten, opvoeders en onderhoudspersoneel kennen. Nadat ze hun maag rijkelijk gevuld hadden, noteerde iedereen zijn/haar schoolwens op een puzzelstukje dat vervolgens in hun klas werd opgehangen. Uiteraard mocht ook de jaarlijkse klasfoto niet ontbreken. Nadat de haren goed werden gelegd, kon de eerstejaars hun mooiste glimlach naar boven halen.

In de middag trokken we met z’n allen naar de pleinen waar de middag gevuld werd met het spelen van leuke sporten zoals touwtrekken, Kubb, wagenkoers en een lege-bakken-parcours. Met de zon in de achtergrond hadden we alles in de hand om aan teambuilding te doen.

 

De volgende dag werd aangevat met een knutselwerk. Zo mochten de leerlingen zichzelf voorstellen aan de hand van een zelfportret, waarna weer andere activiteiten op de planning stonden. Zij mochten kiezen uit 4 activiteiten. Zij die houden van dansen, konden een sessie volksdansen doen. Voor zij die houden van muziek konden hun kennis testen met een muziekquiz, terwijl de sportievelingen zich konden wagen aan multimove. Ook voor de fans van Ravensburger en 999 stond iets fijns op hen te wachten: een reeks leuke gezelschapsspelen.

 

Ten slotte stond op donderdag een leerwandeling op het programma. Aan de hand van bladen konden de eerstejaars de omgeving van de school ontdekken. Zij kwamen er al snel achter dat Eksaarde een mooi en rustig dorp is.

Na de middagpauze zat iedereen in spanning te wachten op de allereerste lessen in het secundair onderwijs.
Voor de eerstejaars is het nieuwe schooljaar een avontuur waarbij ze nieuwe vrienden, leerkrachten en een nieuwe school leren kennen. Echter zijn zij niet de enigen die voor nieuwigheden staan. Onze leerlingen uit het tweede, derde en vierde jaar zullen ontdekt hebben dat er veel veranderingen zijn op STC. Zo mogen we met trots verkondigen dat onze school extra lokalen heeft gebouwd, terwijl ook ons schoolgebouw is uitgebreid!

 

Wij wensen iedereen een geweldig schooljaar toe! Het hele schoolteam heeft er alvast zin in!

 

 

Terug naar overzicht