Familiequiz 2019

“Principes zijn als winden. Je houdt ze vast zolang je kunt, maar als je niét meer kunt, laat je ze heel stilletjes los.” Wie de website goed bekeek zou moeten weten dat deze quote uit de mond van Gaston Eyskens kwam. Zo sluw kan de jaarlijkse familiequiz van STC zijn! En we mogen zeggen dat de editie van 2019 opnieuw een groot succes was! Maandenlang heeft de groep ‘familiequiz’ er alles aan gedaan om een fraaie collectie van 100 vragen bijeen te zamelen die we op vrijdag 22 februari op het publiek hebben afgevuurd. Met een lekker glaasje en vooral een fijne sfeer zat iedereen gereed om alle kennis in de strijd te gooien.

 

De familiequiz bestond uit 10 reeksen van 10 vragen. Afgewisseld door verschillende categorieën met luister -en filmfragmenten, foto’s, pentekeningen, Cluedo, sappige anekdotes en flauwe woordspelingen. Soms waren er ook verbanden verstopt die de deelnemers extra punten konden opleveren. Het werd opnieuw een spannende strijd! De trotste kampioen van dit jaar is ’t Is kleir zand dawe spukken. Zij haalden het met maar liefst 122 punten. Dat zijn er 5 meer dan vicekampioen Dummies en 10 meer dan de bronzen medaille Breiclub de losse steek.

 

Het was opnieuw een fijne editie van de familiquiz. Via deze weg willen we iedereen bedanken die deze avond aanwezig was. Zowel de deelnemers als de collega’s die er alles aan gedaan hebben om er een fijne avond van te maken. De tappers, afwassers, ophalers, leden van de technische ondersteuning, juryleden, inpakkers van de cadeau’s, … Aan iedereen een welgemeende merci! Tot volgend jaar!

Terug naar overzicht