Een leerrijke ervaring buiten de school

 

Vrijdag 28 september stond in het teken van de studiereizen. Een dag waarop de leerlingen de school mochten verlaten om op een andere plaats nieuwe dingen te ontdekken. Hier vindt u een overzicht van de vier uitstappen die dit jaar plaatsvonden.

 

De leerlingen uit het eerste jaar trokken naar Het Leen in Eeklo. Deze dag stond in het teken van de lessen natuurwetenschappen. We planden twee interessante activiteiten voor onze leerlingen. Tijdens de oriëntatietocht mochten de eerstejaars in kleine groepjes op stap gaan door het mooie natuurdomein waar ze op zoek dienden te gaan naar specifieke locaties. Voor de biotoopstudie mochten ze dan weer fijne opdrachten uitvoeren met behulp van verschillende meetinstrumenten.
Iedereen genoot met volle teugen van de mooie en rustige natuur!

 

De tweedejaars verplaatsten zich naar Zeebrugge. Ook zij kregen een boeiend programma voorgeschoteld. In het kader van de lessen aardrijkskunde mochten de leerlingen de verse zeelucht opsnuiven en een mooie rondvaart maken binnen de strekdam. Ook het bezoek aan de haveninstallaties zorgde voor een fijne en leerrijke ervaring.

 

Voor onze derdes begon de dag met een onvergetelijk bezoek aan het Fort van Breendonk. De ogen van vele leerlingen werden geopend toen ze te horen kregen welke gruwelijke taferelen plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen werd er stil van. In de middag trokken de derdes naar Mechelen, de stad van Margaretha van Oostenrijk. Daar ontdekten ze tal van middeleeuwse gebouwen aan de hand van een fijne fotozoektocht.

 

De vierdes hadden het genoegen om een hele dag te vertoeven in de mooie stad Gent, waar een bezoek aan het STAM (Stadsmuseum Gent) op de planning stond. ‘Het verhaal van Gent’ was een boeiende tentoonstelling waar de leerlingen de stadsgeschiedenis leerden kennen. In de namiddag mochten ze verschillende doe-opdrachten uitvoeren en zelf hun route ontcijferen. Plezier gegarandeerd!

 

Vrijdag 28 september 2018 staat bekend als een aangename en leerzame dag die we niet zullen vergeten!

 

    

Terug naar overzicht