Dikketruiendag 2019

 

Wekenlang wordt het nieuws overspoeld met berichten over het klimaat. Het is immers een item dat leeft bij alles en iedereen. Ook in ons STC hebben we aandacht voor het leefmilieu en daarom nemen we naar jaarlijkse gewoonte deel aan Dikketruiendag. Op deze dag wandelen de leerlingen warmgemutst de schoolpoort binnen. Vele leerlingen trokken zelfs hun skipak, zwembroek en snorkelgerief aan. Dit heeft de symbolische boodschap dat de seizoenen in de war zijn.
Het thema van het jaar is ‘de klimaatflandriens’. Het is dan ook mooi om te zien dat veel leerlingen met de fiets naar school reden. Het is immers de bedoeling dat de CO2-uitstoot daalt zodat de luchtkwaliteit in en rond onze school positief evolueert.
Dit gegeven ging niet onopgemerkt voorbij! We kregen immers bezoek van Radio 2. Zij hadden veel bewondering voor het enthousiasme van onze leerlingen. Ook Q-Music toonde interesse!
Tijdens de middagpauze dansten de leerlingen zich ook lekker warm op hedendaagse muziek. Voor sfeer en gezelligheid kreeg STC weer een mooie 10 op 10.

Terug naar overzicht